Dawah-TV

Switch to desktop Register Login

Nieuwe moskee in Almere

Rate this item
(4 votes)
Moskee Omar Ibn Al Khattab Moskee Omar Ibn Al Khattab

ALMERE - Buurtbewoners uit de Sieradenbuurt waren al weken bezig met het steken van een stokje voor de bouw van een nieuwe moskee aan de Bintangweg in Buiten. Er werden spandoeken met kreten opgezet bij de bouwlocaties en tevens werd er een bewonersavond georganiseerd. De protestacties hebben niks uitgemaakt, want de bouw van de nieuwe moskee gaat gewoon door.

Zaterdagmiddag sloeg Mohammed Cherfaoui, vice-voorzitter van de Omar Ibn Al Khattab gemeenschap de eerste paal van de nieuwe moskee. Bij het slaan van de eerste paal sprak de vicevoorzitter warme woorden uit jegens de aanwezigen en buren. De woorden die hij uitsprak klonken voor een enkeling hoogstwaarschijnlijk bekend in de oren. Het ging namelijk over de Islamitische rechten die de buren op elkander hebben: ,,Buren zijn de veertig huizen voor je, de veertig huizen achter je, de veertig huizen links van je en de veertig huizen rechts van je. Help hen als zij om hulp vragen, troost hen bij verdriet, verzorg hen bij ziekte, feliciteer hen bij goed nieuws en voel met hen mee als het niet goed gaat. Onze moskee is er daarom voor iedereen en de deuren staan altijd op voor de buren en de buurt."

Gezien de protestacties die eerder hadden plaatsgevonden is er uit preventie voor gezorgd dat er twee stadswachten stonden bij de ingang van het bouwterrein om eventuele akkefietjes het hoofd te bieden. De bewuste zaterdagmiddag verliep echter rustig. Tientallen moslims, enkele buren en sympathisanten waren aanwezig om te luisteren naar de zegening van de eerste paal door Imam Hussain Amnchar onder het genot van een kopje thee of koffie en een groot stuk cake. 

Onder de aanwezigen was ook wethouder Berdien Steunenberg. Ze betuigde trots te zijn dat er dergelijke prachtige gebouwen langs de Evenaar komen te staan. Hoewel de eerste paal reeds was geslagen door de vicevoorzitter, mocht de wethouder ceremonieel de eerste paal slaan.

© Dawah-TV

Last modified on zondag, 18 maart 2012 20:05

©2012 Dawah-Tv.nl | Alle rechten voorbehouden

Top Desktop version