Dawah-TV

Switch to desktop Register Login

UPDATE: Sheikh Al-Heweyni verlaat de intensive care na amputering van zijn been

Rate this item
(0 votes)

CAIRO- De bekende Egyptische prediker, sheikh Aboe Ishaaq al-Heweyni, werd vrijdagavond nadat zijn gezondheidstoestand verslechterd was naar de intensive care gebracht in een van de ziekenhuizen in Cairo. De eminente sheikh verkondigde zijn testament aan sheikh Mohammed Hussein Ya’qoeb tijdens zijn bezoek aan hem in het ziekenhuis.

Sheikh Ya’qoeb zei dat hij snel naar sheikh Aboe Ishaaq al-Heweyni was gegaan nadat hij een telefoontje ontving waarin hij geïnformeerd werd dat de sheikh ernstig ziek was geworden en naar het ziekenhuis vervoerd werd en in coma was gegaan. Kort daarna kwam sheikh Aboe Ishaaq al-Heweyni bij bewustzijn nadat zijn bloeddruk licht gestegen was. En de eerste medische analyses vertoonden een geruststellende verbetering van zijn gezondheidstoestand.

Voorts verduidelijkte sheikh Ya’qoeb dat hij die dag probeerde om vrij te krijgen van zijn programma Fadfafada dat op de televsiezender Al-Nas wordt uitgezonden. Echter beval sheikh Aboe Ishaaq hem om aan de moslims zijn volgende boodschap en testament te verkondigen: "Geef namens mij de vredesgroet aan alle moslims en gelovigen, de bezitters van geloof, en zeg tegen hen dat ik van hen hou omwille van Allah. En zeg tegen hen dat indien ik iemand ooit kwaad of onrecht heb aangedaan of tegen iemand hard ben geweest, ik hem nu vraag om mij te vergeven." (zie onderstaande video vanaf 1:41)

En hij voegde toe: "Zeg tegen hen dat indien ik hard tegen iemand ben geweest, het omwille van de islamitische wetgeving, het geloof, en de overwinning van de Sunnah heb gedaan. En Allah weet dat ik mijn leven heb toegewijd aan de liefde voor Allah en Zijn boodschapper, met de hoop en het verlangen om begenadigd te worden." Dit meldde de islamitische site Almoslim.net.

Verder zei Anwar ar-Rifaa’ie, de juridische adviseur van Al-Heweyni: "Vrijdag heeft de gezondheidstoestand van de eminente sheikh in zijn huis in de provincie Kafr as-Sheikh een verslechtering meegemaakt. Daarop werd hij dringend naar Cairo gebracht om de benodigde behandeling te krijgen.

Ar-Rifaa’ie voegde toe dat de behandelende artsen prefereerde om hem in de intensive care te plaatsen, aangezien zijn gezondheid voorbij het kritische punt was gegaan.

UPDATE: Sheikh Al-Heweyni verlaat de intensive care na amputering van zijn been

Sheikh Aboe Ishaaq al-Heweyni, heeft zijn kamer op de intensive care verlaten nadat zij been op maandag 21 mei 2012 geamputeerd werd als gevolg van diabetescomplicaties.

Volgens een bron is de eminente sheikh naar een normale kamer in het ziekenhuis verplaatst. De bron voegde toe dat hetgeen waar de sheikh aan lijdt een gevolg van diabetes is. Dit was dezelfde reden waarom de eminente sheikh vorig jaar ter medische behandeling naar Duitsland was gegaan.

Dr. Ahmed Hassan Sabrie, de behandelende arts van sheikh Aboe Ishaaq al-Heweyni, heeft maandagavond de volledige gezondheidstoestand gedetailleerd toegelicht in een telefoongesprek tijdens het programma van sheikh Khaalid ‘Abdullaah op de Al-Nas televisiezender.

Daarnaast heeft Naadir Bakkaar, lid en woordvoerder van de salafistische partij An-Noer, een kort bericht aan sheikh Aboe Ishaaq al-Heweyni gegeven. Bakkaar vertelde op zijn officiële Facebook pagina: “Ik weet dat hier het recht niet op heb, en niemand mag het aan iemand behalve de boodschapper van Allah, vrede en zegeningen zij met hem, vertellen... mijn ziel onthoud mij ervan om tegen u te zeggen: O sheikh Aboe Ishaaq Al-Heweyni, ik ben in staat om mijn hele familie omwille van u te offeren.” En Bakkaar sloot zijn bericht af met: “En wat ik van Allah denk, is dat Hij u slechts heeft beproefd om u in rang te verheffen.”


© Dawah-TV

Last modified on dinsdag, 22 mei 2012 12:54

Related Video

©2012 Dawah-Tv.nl | Alle rechten voorbehouden

Top Desktop version